ACE TENNIS - PADEL ACADEMY

TI EINAI TO PADEL

Τι είναι το PADEL με λίγα λόγια

• Το πιο ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη, αναμένεται να είναι το επόμενο Ολυμπιακό άθλημα
• 1ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Αργεντινή
• 2ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Ισπανία
• Άθλημα που συνδυάζει τένις, σκουός και ρακέτα
• Άθλημα απλό για όλες τις ηλικίες και φυσική κατάσταση
• Ιδανικό και εύκολο για παιδιά, το οποίο προωθεί την ομαδικότητα
• Κοινωνικό και διασκεδαστικό
• Οικογενειακό άθλημα
• Βελτιώνει τα αντανακλαστικά
• Η αντίληψη σημαντικότερη από την σωματική δύναμη
• Ιδανικό για σωστή άθληση και βελτίωση της υγείας
• World Padel Tour: Η μεγαλύτερη επαγγελματική διοργάνωση Padel στον κόσμο

Το άθλημα του Padel Tennis παίζεται ευρέως σε όλο τον κόσμο αλλά ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση παρουσιάζει στην Ισπανία. Στην Αγγλία είναι επίσης αυξανόμενη η δημοτικότητα του ως ένα οικογενειακό άθλημα, που παίζεται κυρίως σε clubs από άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Το όνομά του (padel) είναι ισπανικό και μεταφράζεται ως «κουπί», λόγω του σχήματος της ρακέτας.

Το παιχνίδι του Padel έχει παρομοιαστεί ως “τένις με τοίχους”. Είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του τένις, του σκουός και της ρακέτας. Έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα, κυρίως λόγω της απλότητας αλλά και των ομοιοτήτων που παρουσιάζει με ήδη υπάρχοντα αθλήματα που χρησιμοποιούν ρακέτα.

Το Padel είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να παίξετε και απευθύνεται σε ένα ευρύ πληθυσμό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το μεγαλύτερο του, ίσως, πλεονέκτημα είναι ότι μπορούν να παίξουν Padel άτομα όλων των ηλικιών, από ένα παιδί 5 ετών έως βετεράνοι 70-75 ετών.

Στα παιδιά αρέσει να παίζουν Padel γιατί είναι εύκολο να το μάθουν χωρίς να δαπανήσουν πολύ χρόνο, προωθείται η ομαδικότητα και, παράλληλα, βελτιώνουν πάρα πολύ τα αντανακλαστικά τους. Επίσης, αποτελεί και μία οικογενειακή δραστηριότητα. Άνδρες και γυναίκες μπορούν να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, γιατί η σωματική δύναμη δεν αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα για την ανάδειξη του νικητή.

Το μικρότερο μέγεθος του αγωνιστικού χώρου φέρνει όλους πιο κοντά, καθιστώντας τις κοινωνικές συναναστροφές ένα αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού. Με άλλα λόγια, το Padel είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι για παίκτες όλων των ηλικιών και ικανοτήτων καθώς είναι γρήγορο και εύκολο να το καταλάβει κάποιος και είναι λιγότερο απαιτητικό σωματικά σε σχέση με παρόμοια αθλήματα, όπως το τέννις και το σκουός. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν σωστή αντίληψη του παιχνιδιού μέσα στα πρώτα 20 λεπτά και αποκτούν εύκολα ένα ικανοποιητικό επίπεδο, ώστε να μπορούν να το απολαύσουν.

Συνοψίζοντας, το Padel είναι το πιο κοινωνικό παιχνίδι στον κόσμο, και καλεί όλους εσάς να πάρετε μία ρακέτα και μια μπάλα και να αρχίσετε να παίζετε, με σκοπό την άθληση, τη χαρά, τη βελτίωση της υγείας σας και την οικοδόμηση νέων κοινωνικών σχέσεων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

ACE PADEL PRACTICE

2 προπονήσεις / εβδομάδα
χρήση αποδυτηρίων
δωρεάν παροχή ρακέτας για 2 μήνες
χρέωση ανά μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο ή έτος
έκπτωση σε όλα τα είδη padel

ACE PADEL MEMBERS

χρήση αποδυτηρίων
χρέωση ανά κράτηση
έκπτωση σε όλα τα είδη padel

KIDS ACADEMY

2 φορές την εβδομάδα
χρήση αποδυτηρίων
Συμμετοχή σε όλες τις γιορτές padel
δωρεάν παροχή ρακέτας για 2 μήνες
χρέωση ανά μήνα, τρίμηνο, εξάμηνο ή έτος

ACE Padel

Η Ace Tennis Academy διαθέτει 3 υπερσύγχρονα γήπεδα PADEL, κατασκευασμένα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα πρότυπα της IPF. Στο χώρο της Ακαδημίας λειτουργεί Boutique αθλητικού ρουχισμού καθώς και εξοπλισμού PADEL.

Κανονισμοί Padel

Το άθλημα έχει επίσημους κανονισμούς από την παγκόσμια ομοσπονδία padel (IPF-International Padel Federation), οι οποίοι είναι παρόμοιοι, εάν όχι ίδιοι με αυτούς του τένις, με τη μόνη διαφορά πως και ο περιβάλλων τοίχος, ο οποίος εφάπτεται με τον αγωνιστικό χώρο, είναι μέρος του παιχνιδιού.

 • Το γήπεδο είναι σχεδόν μισό σε διαστάσεις από αυτό του τένις (10x20m), χωρισμένο σε δύο μεριές με δίχτυ (φιλέ) και στο σημείο των δύο πασάλων του φιλέ έχει πόρτα με άνοιγμα και στις δύο πλευρές. Οι μόνες γραμμές είναι αυτές του σερβίς (αντίστοιχα κουτάκια σερβίς του γηπέδου τέννις). Δεν έχει πλαϊνές και βασικές γραμμές όπως ένα γήπεδο τένις. Περιμετρικά περιβάλλεται από τοίχο και στο πίσω μέρος και στα πλάγια με τοίχο από ειδικό τζάμι, το οποίο δεν σπάει (σε περίπτωση ζημιάς θρυμματίζεται, σαν το παρμπρίζ των αυτοκινήτων). Ο τοίχος είναι μέρος του παιχνιδιού.

 • Η κύρια επιφάνεια του γηπέδου είναι συνθετικός χλοοτάπητας (μοκέτα, carpet), με χαλαζία κάποια, ενώ κάποια άλλα όχι.

 • Παίζεται πάντα με τέσσερεις παίχτες, δύο από κάθε μεριά, σαν το διπλό του τένις.

 • Οι κανόνες και το σκορ είναι ακριβώς ίδιοι με του τένις. Η διαφορά είναι η κίνηση του σερβίς, η οποία γίνεται από κάτω. Ο σερβιρόμενος πρέπει να σκάσει την μπάλα μια φορά στο έδαφος και κατευθείαν μετά να την χτυπήσει πριν αυτή να φτάσει στο ύψος της μέσης του, χωρίς να την ξεπεράσει (photo service).

 • Ο τοίχος είναι μέρος του παιχνιδιού. Αν η μπάλα ακουμπήσει κατευθείαν τοίχο, θεωρείται άουτ και κερδίζει τον πόντο ο αμυνόμενος. Αν ακουμπήσει πρώτα στο έδαφος μία φορά ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα εάν θέλει να την αφήσει να ακουμπήσει και στον τοίχο (είτε μια φορά είτε και παραπάνω, ανάλογα με την σπόντα ειδικά στις γωνίες) και μετά να την επαναφέρει στην μεριά του αντιπάλου.

 • Στο σερβίς εάν η μπάλα του σερβιρομένου ακουμπήσει μια φορά στο σωστό κουτί και πριν την χτυπήσει ο αντίπαλος ακουμπήσει στον πλαϊνό σιδερένιο τοίχο είναι fault, εκτός αν ακουμπήσει στο σημείο που ξεκινάει ο γυάλινος τοίχος όπου εκεί συνεχίζεται να παίζεται ο πόντος.

 • Κατά την διάρκεια του πόντου, εάν η μπάλα χτυπήσει στο γήπεδο του αμυνόμενου και μετά στον σιδερένιο τοίχο τότε ο πόντος συνεχίζεται κανονικά. Τέλος ο αμυνόμενος έχει το δικαίωμα αφού η μπάλα σκάσει πρώτα στο δικό του γήπεδο να την χτυπήσει στον πίσω τοίχο και αυτή με την κατάλληλη σπόντα να γυρίσει στο γήπεδο του αντιπάλου, χτύπημα «contra pared» (κόντρα στον τοίχο).

 • Ο αμυνόμενος σε ακραίες περιπτώσεις, αφού η μπάλα σκάσει στο γήπεδό του και μετά βγει έξω από το γήπεδο (αυτό ως επί το πλείστον σε περίπτωση smash του αντιπάλου), μπορεί να βγει κι αυτός εκτός γηπέδου από τις πλαϊνές εξόδους και να την επαναφέρει στο γήπεδο του αντιπάλου.

Τα μυστικά του Padel

Είναι πολύ βασικό η δυάδα να κινείται μαζί στο γήπεδο (είτε μπροστά είτε πίσω) ειδάλλως αφήνει πολλά κενά τα οποία είναι εύκολο να τα εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος. Μια βασική στρατηγική είναι να στέλνεις τον αντίπαλο πάντα πίσω έτσι ώστε να κερδίσεις εσύ τα μέτρα και να πηγαίνεις η ομάδα σου κοντά στο φιλέ ώστε να μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη με χτυπήματα βολέ.

Προσπάθησε να μην καρφώνεις πολύ δυνατά αλλά δοκίμασε κάποια drop shot η χτυπήματα που σβήνουν λίγο πριν ακουμπήσει η μπάλα στο τζάμι (δυσκολεύει πάρα πολύ την άμυνα).

Είναι σημαντικό να υπολογίζεις όταν καρφώσει ο αντίπαλος που θα πάει η μπάλα μετά το γκελ στον τοίχο. Με απλά λόγια δεν θέλει πολύ δύναμη θέλει τρόπο. Στο padel δεν υπάρχει μονό αλλά διπλό. Ο λόγος είναι η ταχύτητα. Είναι τόσο γρήγορο άθλημα που ένα άτομο είναι αδύνατο να καλύψει το γήπεδο.

Ένα άλλο κόλπο είναι να σημαδεύεις τα πόδια του αντιπάλου κάνοντας την αντίδραση του πολύ δύσκολη. Αν μπορείς και διαθέτεις την τεχνική κάρφωσε τόσο δυνατά ώστε να βγάλεις την μπάλα εκτός γηπέδου περνώντας την πάνω από το τζάμι.

Τα οφέλη του Padel

 • Σαν είδος εκγύμνασης κατατάσσεται στην αερόβια γυμναστική, καθώς ασκούνται χέρια, πόδια, κορμός, κοιλιακοί και ωμοπλάτες, όπως και στο τρέξιμο.

 • Μπορούν να συμμετέχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, γιατί οι κανόνες δεν είναι δύσκολοι, το άθλημα είναι διασκεδαστικό και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.

 • Έρευνα στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, έδειξε ότι μισή ώρα ενασχόλησης με το Padeltennis , συμβάλλει στην απώλεια περίπου 120 έως 180 θερμίδων.

 • Είναι άθλημα που ενισχύει τη μυϊκή μάζα, αφού γυμνάζει όλο το σώμα και ιδιαίτερα τα πόδια.

 • Σημαντικό ρόλο παίζουν τα αντανακλαστικά, καθώς οι παίκτες καλούνται να συνεννοηθούν και να πάρουν αποφάσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

 • Απαιτείται ο συγχρονισμός κινήσεων, που έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της στάσης σώματος.

 • Προάγει την κοινωνικότητα και την ομαδικότητα, γιατί χρειάζεται συνεργασία, ενώ παράλληλα είναι και ανταγωνιστικό, ενισχύοντας τον αυτοέλεγχο και την ευγενή άμιλλα.